Gå til indhold
Jørn, som lægger fliser i butikken i Glostrup, 1984. Fliserne findes stadig under den nuværende udstilling.
Jørn, som lægger fliser i butikken i Glostrup, 1984. Fliserne findes stadig under den nuværende udstilling.

Pressemeddelelse -

Mosaikhjørnets mand - en garvet mosaikker fejrer 40 års jubilæum

Mosaikhjørnets Mand: En garvet mosaikker fejrer 40 års jubilæum

Har du besøgt butikken i Glostrup mere end én gang, så har du højst sandsynligt mødt Jørn Skjaldgaard. Han er en garvet mosaikker, som ved alt, der er at vide om fliser og opsætning. Jørn er på mange måder Mosaikhjørnets mand, som nu også kan fejre 40 års jubilæum. 

Da Jørn startede i Mosaikhjørnet i 1977, var han dengang udlært farvehandler fra Vanløse Farver og Tapet, og han kendte ikke nær så meget til fliser og mosaikker. Jørn var på dette tidspunkt 23 år og boede i en lejlighed på Nørrebro. Han er oprindeligt fra Brønshøj, ikke langt fra Mosaikhjørnets første butik på Islevhusvej.

Før han blev ansat i butikken, gik han ofte forbi den store villa, hvor der i 60’erne, udover Mosaikhjørnet, både var vaskeri og privat bolig. Da Jørn startede i butikken, havde Ulf og Ulla overtaget hele den store Villa i nr. 28, og butikken spredte sig nu på godt 300 kvm. Jørn arbejdede i butikken i 7 år og mødte samtidigt hans hustru, Kirsten og sammen får de sønnerne, Rasmus og Steffen.

I 1984 åbnede Jørn Mosaikhjørnets anden butik på Kirkebjerg Parkvej i Glostrup, som stadig ligger på adressen i dag. Her stod Jørn for alt salg og opbygning af udstilling og arbejdede som den eneste mand i butikken i knap ét år. Ulla kom én gang om ugen for at ordne regnskabet, men hun fik også eneundervisning af Jørn i fliser og fliseopsætning. Det var en helt anden tid og en helt anden butik i 80’erne. ”Jeg husker tydeligt hvor stort lageret føltes, som gradvist blev fyldt mere og mere op med varer. Dengang virkede det jo meget større end det gør i dag”, fortæller Jørn. Dengang kom der kun 7-8 kunder i løbet af en hel dag, men penge kom der altid i kassen.

Jørn husker tydeligt de forskellige flisetendenser, som der har været igennem årtierne. I 70’erne var det de gyldne farver som brunt og karrygult, der hittede, og gerne med masser af blomster og botanik. Det fortsatte i 80’erne, men gik lidt mere over i beige farvede toner og med en krakeleret overflade. Det tog herefter en drejning i 90’erne, hvor natursten som fx marmor og især farven lyserød blev et must på mange badeværelser. I 00’erne skulle marmoren være tumbled (slået) i overfladen og med rustikke kanter. Den rå stil bryder nu igennem og det hele skulle ikke længere være så ’fint’ som i 90’erne. I 10’erne brød industristilen for alvor igennem med betonlooket, klinker med trælook og fliser i store mål som 120x240 og 100x300. De seneste par år har Jørn virkelig set en udvikling i kundernes købsvaner: ”Folk er blevet mere modige og vælger mere og mere farver, mønstre og former frem for det sikre lyse grå og hvid, som man i mange år har gjort”.

Jørn har igennem alle årene været meget passioneret for hans arbejde og gået med liv og sjæl ind for nye varer til firmaet, så Mosaikhjørnet hele tiden kunne udvikler sig. Som ét af de første firmaer, gik Mosaikhjørnet ind for Ariosteas Porcellanato klinker, hvor fliserne nu blev brændt ved 1300 grader, som gav dem en hårdhed og styrke, man slet ikke kendte til tidligere. Mange opfattede fliserne som kedelige i forhold til tidens fliser, men ikke Jørn. Han så idéen med disse klinker og deres fordel, og de blev hurtigt én af Mosaikhjørnets bedste salgsvarer.

Både Ulf og Ulla, og deres datter Tanja, den nuværende direktør af Mosaikhjørnet, er enige: ”Vi kan takke Jørn for, at han langsomt og grundigt med stor fagkundskab og en god portion kundeservice udviklede vores firma til det, det er i dag”, uddyber de og slutter af: ”I alle de mange år, har Jørn altid været Mosaikhjørnets mand”.

Jørn kan nu fejre 40 års jubilæum i Mosaikhjørnet. Vi er meget stolte af Jørn og vil gerne fejre ham med alle jer, som har stødt på ham på jeres vej. Venner af huset, samarbejdspartnere og leverandører, kom og fejr Mosaikhjørnets mand:

Torsdag d. 26. oktober fra 13-16 på Kirkebjerg Parkvej 1, 2600 Glostrup.

Vi glæder os til at fejre en vellidt kollega sammen med jer. 

Jørn sammen med Ulla og Ulf, som startede Mosaikhjørnet i 1963. Jørn holder én af de mange fliser, som han lagde i udstillingen i Glostrup 1984.


Mosaikhjørnet er din specialist inden for fliser, klinker og mosaik. Vi har mere end 50 års erfaring inden for flisebranchen, og vi tilbyder kvalitetsløsninger til både privat og erhverv.

Vores medarbejdere er eksperter i alt inden for fliser, klinker og mosaik og montering, og kan give dig en personlig og kompetent vejledning. Vi er i alt 25 engagerede medarbejdere, der hele tiden gør vores bedste for, at dit næste flisekøb skal blive en succes.

Pressekontakt

Sacha Vernstrøm Prosberg

Sacha Vernstrøm Prosberg

Pressekontakt Marketing & PR Manager Sociale medier, samarbejdsaftaler og grafiske projekter 22 65 10 00

Relaterede nyheder

Relaterede events