Få vores nyheder på mail

Fokus på efterspurgte håndværksfag ved DM i Skills i Næstved

Pressemeddelelse   •   Apr 08, 2019 15:33 CEST

Danmarks bedste flisemurer 2019, Samuel Birk Axelsen sammen med Danmarks Statsminister Lars Lykke Rasmussen. Foto: SkillsDenmark/Per Daugaard.

Murer-elever med EM-ambitioner konkurrererede i weekenden ved DM i Skills i Næstved. Og ifølge flise-sponsoren Mosaikhjørnet er der stort behov for kvalificerede flisemurere, så opmærksomheden på håndværksfaget er yderst velkommen.

Murer-elever fra hele landet var i sidste uge samlet i Næstved, hvor de deltog i DM i Skills. Årets værtsby var nemlig Næstved, og derfor var opgaven for flisemurer-eleverne at opsætte et relief, der skulle blive til en tro kopi af Næstveds byvåben.

Og det er noget rigtig nørderi, der kræver knivskarpe hjørner, millimeter-præcise fuger og helt plane flader, som blot var nogle af kravene i den benhårde konkurrence. 

Se et udpluk af resultaterne her: 

Dommerne til DM i Skills udgøres af et fagligt udvalg, der efter et helt tydeligt forlæg fordeler points, og det er før set, at det er bittesmå ting, der skiller en danmarksmester fra en ”nr. to’er”. Det er op til den enkelte deltager og den enkelte skole at forberede sig bedst muligt, og at sikre, at deltagerne har al den nødvendige information, det rigtige værktøj og har trænet bedst muligt på opgaven, inden det går løs i den virkelige konkurrence.

Hos Mosaikhjørnet, der er materialeleverandør til byggeriet i form af fliser og klinker til både inden- og udendørs brug, er man interesseret i at ”brande” flisemurer-faget som en attraktiv specialisering og har derfor også valgt at sponsere de fliser, der blev brugt til at fremtrylle Næstveds byvåben:

- For os handler det om at understøtte et håndværksfag, som ikke må forsvinde. Hvis vi vil have kvalitet i byggeriet og fremtidssikre byggebranchen, så er der altså brug for de her specialiserede fagfolk, der har forstand på både materialer, værktøj og metoder. Flisemurere er ikke nogen, der ligefrem hænger på træerne i byggebranchen, og vi vil derfor gerne være med til at tage ansvar og støtte op om DM i Skills, som netop er fremragende til at sætte fokus på håndværksfagene, særligt de små som flisemurerfaget, siger Kristian Poulsen fra Mosaikhjørnet. Han er selv uddannet murer og stolt af det.

- Vi sætter jo en ære i at sælge kvalitetsprodukter til byggeriet og til forbrugerne, men for at få det optimale ud af et fint produkt skal der fagfolk til, konstaterer han.

Regionsmestrene konkurrerede mod hinanden ved DM i Skills i sidste uge. Her vandt Samuel Birk Axelsen fra Nibe Entreprenør & Transport A/S titlen som Danmarks bedste flisemurer - igen. Samuel blev også Danmarks bedste sidste år og vandt en flot sølvmedalje til EM i Skills i Budapest. Nu skal han repræsentere Danmark og faget ved VM i Skills i Rusland til august.

Vi ønsker Samuel et stort tillykke med endnu en første plads ved DM og ønsker ham held og lykke i Rusland til sommer.

For mere information, kontakt venligst:

  • Marketing og PR Manager Sacha Vernstrøm Prosberg, Mosaikhjørnet, tlf. 22 65 10 00 og e-mail: spr@mosaikhjornet.dk

Læs mere på www.mosaikhjornet.dk

Mosaikhjørnet er din specialist inden for fliser, klinker og mosaik. Vi har mere end 50 års erfaring inden for flisebranchen, og vi tilbyder kvalitetsløsninger til både privat og erhverv.

Vore medarbejdere er eksperter i alt inden for fliser, klinker og mosaik og montering, og kan give dig en personlig og kompetent vejledning. Vi er i alt 25 engagerede medarbejdere, der hele tiden gør vores bedste for, at dit næste flisekøb skal blive en succes.