Få vores nyheder på mail

Danmark høster 10 medaljer til WorldSkills!

Nyhed   •   Okt 20, 2017 11:05 CEST

Det danske landshold til WorldSkills 2017. Foto: @SkillsDenmark

Stort tillykke til alle deltagerne ved dette års WorldSkills!

Det blev til en flot 10.plads til Danmark med 2 bronzemedaljer og 8 Medaillons for Excellence. Bronzemedaljerne gik til kokken, Christian Wellendorf og landbrugsmaskinmekaniker, Søren Lykke Døssing, som nu kan kalde sig verdens tredje bedste i deres fag.

”Medaillon for Excellence” gik blandt andet til vores yndlings fagkategori, flisemurer Frederik Nielsen fra Aalborg.

Murer Jacob Trærup Ahlgreen fra Brønshøj var meget meget tæt på 700 points, som er kriteriet for at få en Medaillon for Excellence.

Målt på point pr. deltager er Danmark den 10. bedste nation af 57 deltagende. Alle 15 danmarks mestre lå højt i pointscore i deres fag. "At 10 af de 15 på vores landshold kommer hjem med en medalje er flot i et verdensmesterskab, hvor vi ved, at mange af de store nationer træner deres deltagere i måneder og år op til konkurrencen", siger SkillsDenmarks formand Jesper Juul Sørensen.

Topscorerne blev Korea og Kina med et snit på 725 point, hvor Danmark fik 709. Til det udtaler Jesper Juul Sørensen: "Resultaterne er også bevis for, at deltagerne har fået en god uddannelse. At de danske erhvervsuddannelser fører til meget dygtige unge". Det kan man vist kun give ham ret i.

Blandt vores nordiske naboer, klarede Danmark sig også flot. Både Sverige og Norge stillede op med større landshold end Danmark, men det blev kun til en bronzemedalje til svenskerne. 1. pladsen i nordisk sammenhæng gik dog suverænt til Finland med 2 guld- og 1 sølvmedalje.

STORT TILLYKKE TIL ALLE DELTAGERNE! 


Kilde: @SkillsDenmark